Další akce školy

Kurz Suši (sushi) 23. ledna 2018

088Suši (sushi) (japonsky: 寿司) je jedno z nejznámějších jídel japonské kuchyně. Suši se stalo oblíbeným po celém světě nejen pro svoji netradičnost, ale také výživovou hodnotu.

Vyrábí se z rýže, která se uvaří a ještě teplá se smíchá s omáčkou sušinoko. Sušinoko je směs rýžového octa, cukru a soli. Po vychladnutí této základní ingredience se používá jako hlavní přísada suši. Důležitou součástí jsou také syrové ryby různých druhů. Kromě ryb se k výrobě suši používají také krevety, chobotnice, kaviár, mořské řasy, avokádo a zelenina.

Toto všechno jsme mohli vidět a vyzkoušet si na kurzu, který uspořádala naše škola dne 23. ledna 2018 pod odborným vedením zkušeného lektora Tomáše Svobody. Kurz nebyl určen jen pro žáky naší školy, ale mohla se ho zúčastnit i veřejnost.

Tímto bych chtěla všem zúčastněným poděkovat a popřát jim mnoho gastronomických zážitků se suši.

Bc. Hana Lavická

Partneři školy

  • VÝTAHY, s.r.o.
  • Jelínkova vila
  • U Bílého koníčka
  • Hotel Pod Zámkem
  • Město Velké Meziříčí
  • Hotel Gustav Mahler
  • Premier Hotel International Brno
  • Bohemia Sekt
  • EA Business Hotel Jihlava
  • Restaurace a kavárna Jupiter
  • Restaurant Panorama
  • Hotel Skalský dvůr
  • Restaurace Nový Svit
  • Restaurant Formanka
  • Restaurace U Šidlů
  • Hotel U Raušů
  • AGADOS, spol. s r.o.
  • PAL, spol. s r.o.
  • Renova - Malec & Kadlec s. r. o.
  • Horácké autodružstvo Velké Meziříčí

Fond Vysočiny

Chci být v obraze

Díky našemu newsletteru víš o tom, co se u nás děje :)

Nahoru