Cooking Together

Název projektu: Cooking Together (Vaříme společně)
Program podpory: Erasmus+, Klíčová akce 2: Strategická partnerství, číslo projektu
Koordinátor projektu: Kraj Vysočina
Hlavní partner projektu: Région Champagne-Ardenne
Další partneři projektu: Vysočina Education, školské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb školám, příspěvková organizace
Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod
Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí
Obchodní akademie Dr. Albína Bráfa, Hotelová škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Třebíč
Obchodní akademie, Střední zdravotnická škola, Střední odborná škola služeb a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava
Académie de Reims
Académie Nationale de Cuisine - Champagne-Ardenne
Lycée des Métiers de Bazeilles
Lycée Professionnel – Lycée des Métiers Gustave Eiffel
Centre de Formation d´Apprentis Interpro de l´Aube
Lycée Polyvalent Denis Diderot
Typ projektu: neinvestiční
Termín realizace: 1. 9. 2014 - 31. 8. 2016
Pracovní jazyk: anglický jazyk
Cíle projektu: zlepšení kvality a vzdělávací nabídky v obou regionech
rozvoj nových a inovativních přístupů
podpora šíření osvědčených postupů ze zúčastněných škol
výměna zkušeností v oblasti vzdělávání v gastronomii
Popis projektu: Česko-francouzský projekt zaměřený na oblast vzdělávání v gastronomii umožňuje všem zúčastněným partnerům výměnu zkušeností napříč různými tématy z oblasti gastronomie: spolupráce škol s firmami, využívání místních produktů, biopotraviny, gastrokultura atd. V rámci projektu probíhají projektová setkání, během nichž se setkávají zástupci škol, školských zařízení a jejich zřizovatelů z Vysočiny a z Champagne-Ardenne a seznamují se se systémem a principy vzdělávání v oblasti gastronomie v obou regionech. Kromě toho probíhají krátkodobé stáže pedagogických pracovníků zapojených škol, při kterých se společně vaří vybrané recepty, které budou součástí výstupu projektu. Společné vaření umožňuje účastníkům stáže představení si a vzájemné prodiskutování různých technologických i metodických postupů a následnou oboustrannou inspiraci.
Výstupy projektu: Výstupem projektu bude kniha receptů, ve které budou metodicky zpracované 4 české a 4 francouzské menu složené z předkrmu, hlavního jídla a dezertu v angličtině, češtině a francouzštině. Kniha bude obsahovat i slovníček vybraných slov z oboru gastronomie v AJ, FJ a ČJ, metodické listy pro učitele a pracovní listy pro žáky.

Hotelová škola Světlá a SOŠŘ Velké Meziříčí se zapojila do projektu Cooking Together

erasmus logoPedagogové čtyř krajských středních škol z Vysočiny a stejný počet škol z francouzského regionu Champagne-Ardenne pracují od minulého roku na společném projektu s názvem Vaříme společně - Cooking Together.

Číst více...

Pokračování projektu mobility COOKING TOGETHER (VAŘÍME SPOLEČNĚ)

varime-spolecne-01Na základě již uskutečněných mobilit z česko-francouzského projektu – za podpory Kraje Vysočina, Vysočina Education a Erasmus+, zaměřeného na oblast vzdělávání v gastronomii, během nichž se setkávají zástupci škol, školských zařízení a jejich zřizovatelů z Vysočiny a z Champagne-Ardenne, proběhla další prezentace francouzské kuchyně na naší škole dne 3. 12. 2015 v rámci Dne otevřených dveří.

Číst více...

Partneři školy

  • VÝTAHY, s.r.o.
  • Jelínkova vila
  • U Bílého koníčka
  • Hotel Pod Zámkem
  • Město Velké Meziříčí
  • Hotel Gustav Mahler
  • Premier Hotel International Brno
  • Bohemia Sekt
  • EA Business Hotel Jihlava
  • Restaurace a kavárna Jupiter
  • Restaurant Panorama
  • Hotel Skalský dvůr
  • Restaurace Nový Svit
  • Restaurant Formanka
  • Restaurace U Šidlů
  • Hotel U Raušů
  • AGADOS, spol. s r.o.
  • PAL, spol. s r.o.
  • Renova - Malec & Kadlec s. r. o.
  • Horácké autodružstvo Velké Meziříčí

Fond Vysočiny

Chci být v obraze

Díky našemu newsletteru víš o tom, co se u nás děje :)

Nahoru