Hotelnictví a turismus Kód: 65-42-M/01 Maturitní obor Hotelnictví a turismus je určen pro přípravu středoškolsky vzdělaných odborníků pro širokou oblast hotelnictví, gastronomie a různých služeb cestovního ruchu. Absolvent oboru Hotelnictví a turismus je připraven na střední řídící pozice v hotelovém a gastro provozu je připraven na práci v obchodní oblasti a finančnictví je připraven na práci v oblasti cestovního ruchu má praktické zkušenosti s výrobou a servisem pokrmů a nápojů je schopen komunikovat ve dvou cizích jazycích má právní povědomí o podnikatelské činnosti ovládá základy účetní evidence, managementu a marketingu má zkušenosti se společenským chováním a veřejnou komunikací umí pracovat s počítačem a s běžnými uživatelskými programy v oboru může navázat studiem na vysoké škole, zvláště v oborech hotelnictví, cestovní ruch a ekonomie průběh studia oboru Hotelnictví a turismus 1. ročník: adaptační kurz – seznámení se spolužáky a s prostředím školy exkurze do vybraných hotelových provozů v Brně lyžařský výcvikový kurz 2. ročník: regionální soutěže (barmanství, sommelierství, cukrářství) návštěva výstavy Gastro Hradec Králové zeměpisná soutěž účast na odborných kurzech (např. barmanství, vyřezávání ovoce) poznávací exkurze do Terezína a Lidic 3. ročník: slavnostní raut pro rodiče a hosty žáků zahraniční praxe (Německo, Itálie, Anglie, Francie, Řecko, Španělsko) účast na odborných kurzech (např. studená kuchyně, cukrářství, barista) celostátní a mezinárodní gastronomické soutěže Státní zkouška z kancelářského psaní na klávesnici (pro zájemce) poznávací exkurze do Osvětimi 4. ročník: příprava gastronomické soutěže GASTRODEN exkurze do vybraných hotelových komplexů v Praze a na Letiště Václava Havla zahraniční praxe (Německo, Itálie, Anglie, Francie, Řecko, Španělsko) celostátní a mezinárodní gastronomické soutěže maturitní zkouška: profilová (školní) část maturitní zkoušky: ústní zkouška z ekonomiky a účetnictví, hotelnictví a cestovní ruch, zpracování maturitní práce s obhajobou z odborných předmětů (maturitní témata z minulých let můžete vidět ZDE) V průběhu studia se můžete zúčastnit také kulturně vzdělávacích zájezdů do vybraných evropských měst a na kulturní představení. Náplň výuky oboru Hotelnictví a turismus všeobecně vzdělávací předměty a základy přírodních věd odborné gastronomické předměty (technologie přípravy pokrmů, technika obsluhy a služeb, nauka o výživě) ekonomicky zaměřené předměty (ekonomika, účetnictví, marketing, management, právo, zeměpis cestovního ruchu) dva cizí jazyky (výběr z angličtiny, němčiny, francouzštiny či ruštiny), popř. kurz italštiny práce s počítačem a obchodní korespondence odborné kurzy praxe a účast na mimoškolních gastronomických akcích (podívejte se pro inspiraci na úspěchy našich studentů) Ke stažení Učební plán {"obor":"Hotelnictví"}