Další akce školy

Kurz studené kuchyně

Ve dnech 9.–12. 10. 2018 proběhl na škole jeden z nejzajímavějších certifikovaných gastronomických kurzů: KURZ STUDENÉ KUCHYNĚ. Absolvent naší školy - pan Mistr kuchař Vladimír Picka z kuchařského studia - je naším dlouholetým lektorem.

Své gastronomické služby nabízí na základě dlouholetých zkušeností z oboru, z hodnotitelských komisí národních soutěží kuchařů a spoluprací s předními odborníky české gastronomie.

Kurz absolvovalo 22 žáků 1.-4. ročníku hotelové školy. Během 4 dnů se seznámili s neobvyklými surovinami, kreativní gastronomií a detailním zpracováním jednotlivých pokrmů. Závěrečný den byl spojen se setkáním rodičů u rautového stolu a se slavnostním předáním certifikátů.

Mgr. Eva Čech Cejnková

IMG 20181012_125012

IMG 20181012_130509IMG 20181012_130620IMG 20181012_130641IMG 20181012_130611IMG 20181012_132309

 

Recept: Terina ze pstruha a lososa s královskou krevetou, těstovinový salát s mořským ovocem

Terina:

  • Vykostěný pstruh (300 g)
  • Filé z lososa (300 g)
  • Šlehačka (200 g)
  • Vaječný bílek (2 ks)
  • Královská kreveta (50 g)
  • Bílá žemle (100 g)
  • Listy špenátu
  • Noilly Prat (20 g)
  • Bílý pepř
  • Sůl

Salát:

  • Ozdobných těstovin (200 g)
  • Blanšírované mořské ovoce (100 g)
  • Avokádo (100 g)
  • Jogurtový česnekový dresink (0,2 l)
  • Sůl

Postup:

Zvlášť rozmixujeme maso ze pstruha a z lososa s polovičním množstvím šlehačky, bílků, žemle a koření. Podle možnosti lze hmotu prolisovat. Formu vyložíme mikrotenem. Hmoty vrstvíme do formy s krevetami a listy zblanšírovaného špenátu. Pečeme zakryté ve vodní lázni asi 50 minut. Dobře vychlazenou paštiku krájíme a doplňujeme těstovinovým salátem z uvedených surovin. Zdobíme pažitkou a čerstvým koprem.

Partneři školy

  • VÝTAHY, s.r.o.
  • Jelínkova vila
  • U Bílého koníčka
  • Hotel Pod Zámkem
  • Město Velké Meziříčí
  • Hotel Gustav Mahler
  • Premier Hotel International Brno
  • Bohemia Sekt
  • EA Business Hotel Jihlava
  • Restaurace a kavárna Jupiter
  • Restaurant Panorama
  • Hotel Skalský dvůr
  • Restaurace Nový Svit
  • Restaurant Formanka
  • Restaurace U Šidlů
  • Hotel U Raušů
  • AGADOS, spol. s r.o.
  • PAL, spol. s r.o.
  • Renova - Malec & Kadlec s. r. o.
  • Horácké autodružstvo Velké Meziříčí

Fond Vysočiny

Chci být v obraze

Díky našemu newsletteru víš o tom, co se u nás děje :)

Nahoru