Další akce školy

Nenechte si ujít chutěmi a vůněmi nasycený Gurmet den

gourmet-den16. listopadu se v Cityparku odehraje české kolo soutěže Trophée Mille, jehož vítěz postoupí do mezinárodního kola Trophée Mille, které se uskuteční v roce 2020 ve francouzské Remeši.

Soutěž bude součástí velké celodenní akce pro veřejnost pod názvem Gurmet den s Krajem Vysočina. Chybět nebudou ani prezentace hotelových škol z Vysočiny.

Soutěže se zúčastní osm dvoučlenných týmů reprezentujících hotelové střední školy z celé České republiky. Ty budou mít jedinečnou šanci bojovat o národní vítězství a poté o prestižní francouzskou kulinářskou cenu. V nákupní galerii vyrostou čtyři plnohodnotná kuchyňská studia. Podmínkou je smíšený tým kuchaře a cukráře s tím, že povinnými surovinami budou králičí hřbet, brambory, farmářský tvaroh a med z Vysočiny. Porota zvolí nejen vítězný tým, ale také zvláštní ceny za nejlepší slaný pokrm, sladký pokrm a týmovou spolupráci.

Startovní číslo týmů v soutěži Trophée Mille Česká republika 2019

  1. Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí
  2. Obchodní akademie Dr. Albína Bráfa, Hotelová škola s právem státní jazykové zkoušky Třebíč
  3. SOŠ a SOU Třešť
  4. Střední škola obchodní a služeb SČMSD Žďár nad Sázavou
  5. OA, VOŠZ a SZŠ, SOŠS Jihlava
  6. Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod
  7. Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, České Budějovice
  8. LABSKÁ SOŠ A SOU PARDUBICE, s. r. o.

Gurmet den Kraje Vysočina však není jen soutěž Trophéé Mille Česká republika, ale i zábava pro celou rodinu a dobré jídlo v různých podobách. Těšit se můžete na kuchařské show v podání členů juniorského národního týmu kuchařů a cukrářů, prezentaci škol s gastronomickými obory z Vysočiny, autogramiády nových kuchařských knih nebo barmanskou a sushi show. Celým dnem vás provede populární dvojka Nasty a En.dru.

Program dne:

1. nadzemní podlaží – pódium

  • 09.15 – 09.30 – slavnostní zahájení soutěže
  • 09.30 – 09.45 – nástup soutěžních družstev a představení poroty
  • 10.00 – 11.00 – show cukrářky Ivy Roháčové, členky českého národního týmu kuchařů a cukrářů
  • 11.00 – 11.30 – stand-up comedy, Nasty a En.dru
  • 11.30 – 14.00 – prezentace hotelových škol a školního statku vč. barmanské show / soutěže pro veřejnost s Gurmandií
    • 11.30 – 12.00 prezentace škol s gastroobory
    • 12.00 – 12.15 barmanská show Dominika Buchty
    • 12.15 – 14.00 Gurmandie
  • 14.00 – 14.30 – autogramiáda autorky knihy Život s chutí kari – Kari s chutí života Valijah Klásové
  • 15.00 – 16.00 – sushi show Zdeňka Křížka
  • 16.00 – 16.30 – autogramiáda autorky knihy Bezlepkové slavnosti Zdeňky Mazúrové
  • 16.30 – 17.30 – prezentace gastronomických škol a školního statku vč. barmanské show / soutěže pro veřejnost s Gurmandií
    • 11.30 – 12.00 prezentace škol s gastroobory
    • 12.00 – 12.15 barmanská show Dominika Buchty
    • 12.15 – 14.00 Gurmandie
  • 17.30 – 18.00 – stand-up comedy, Nasty a En.dru
  • 18.00 – 19.00 – profesionální show členů juniorského národního týmu kuchařů a cukrářů
  • 19.00 – 20.00 – slavnostní vyhlášení výsledků

Partneři školy

  • VÝTAHY, s.r.o.
  • Jelínkova vila
  • U Bílého koníčka
  • Hotel Pod Zámkem
  • Město Velké Meziříčí
  • Hotel Gustav Mahler
  • Premier Hotel International Brno
  • Bohemia Sekt
  • EA Business Hotel Jihlava
  • Restaurace a kavárna Jupiter
  • Restaurant Panorama
  • Hotel Skalský dvůr
  • Restaurace Nový Svit
  • Restaurant Formanka
  • Restaurace U Šidlů
  • Hotel U Raušů
  • AGADOS, spol. s r.o.
  • PAL, spol. s r.o.
  • Renova - Malec & Kadlec s. r. o.
  • Horácké autodružstvo Velké Meziříčí
  • Daně pro lidi

Fond Vysočiny

Chci být v obraze

Díky našemu newsletteru víš o tom, co se u nás děje :)

Nahoru