Další akce školy

Vegetariánská strava

066Vegetariánství patří mezi nejrozšířenější typy alternativních diet. Termín alternativní výživa nemá jednoznačnou definici. Zahrnuje široké spektrum způsobů stravování.

Motivace, proč lidé volí alternativní výživu, jsou různé: snaha žít zdravěji, zhubnout, nezabíjet zvířata a nekonzumovat jejich maso, nekonzumovat potraviny zamořené škodlivinami prostředí a zpracované potravinářským průmyslem. Vzhledem k široké škále různých druhů alternativní výživy nelze obecně říci, že alternativní výživa je dobrá, nebo špatná.

Proto jsme nenásilně vyzkoušeli, zda by se takhle chtěla stravovat dnešní mladá generace.

Dne 13. listopadu 2019 jsme si v rámci odborného výcviku s žáky 3. ročníku oboru Kuchař–číšník připravili následující vegetariánské menu:

  • Polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
  • Burger z červené řepy
  • Pohankové lívance s jahodami a rýžovou šlehačkou

Bc. Hana Lavická
učitelka odborného výcviku

 

Partneři školy

  • VÝTAHY, s.r.o.
  • Jelínkova vila
  • U Bílého koníčka
  • Hotel Pod Zámkem
  • Město Velké Meziříčí
  • Hotel Gustav Mahler
  • Premier Hotel International Brno
  • Bohemia Sekt
  • EA Business Hotel Jihlava
  • Restaurace a kavárna Jupiter
  • Restaurant Panorama
  • Hotel Skalský dvůr
  • Restaurace Nový Svit
  • Restaurant Formanka
  • Restaurace U Šidlů
  • Hotel U Raušů
  • AGADOS, spol. s r.o.
  • PAL, spol. s r.o.
  • Renova - Malec & Kadlec s. r. o.
  • Horácké autodružstvo Velké Meziříčí
  • Daně pro lidi

Fond Vysočiny

Chci být v obraze

Díky našemu newsletteru víš o tom, co se u nás děje :)

Nahoru