Další akce školy

První národní kolo gastronomické soutěže Trophée Mille

IMG 7685Poprvé v České republice a poprvé v Jihlavě se dne 16. listopadu 2019 uskutečnilo národní kolo soutěže Trophée Mille pro střední gastronomické školy.

V první části City parku vznikla čtyři plnohodnotná kuchařská studia, a tak se kolemjdoucí návštěvníci mohli budoucím profesionálním kuchařům dívat přímo pod ruce. Povinné suroviny byly: králičí hřbet, brambory, tvaroh a med z Vysočiny. Ostatní už bylo na fantazii a umu soutěžících. Porota byla složena z českých šéfkuchařů a cukrářů a mediálně známých osobností.IMG 7687

V druhé části obchodního domu byly vytvořeny prodejní stánky, kde žáci čtyř krajských škol prezentovali svoje výrobky. Každá škola měla za úkol vytvořit dva sladké a dva slané pokrmy.

IMG 7688Žáci naší školy oboru Kuchař–číšník přichystali mikulášské perníčky a sušenky Lotusky. Jako slané pokrmy si vybrali masovou tlačenku a bůčkovou roládu. V průběhu programu si žáci svoje výrobky prezentovali na pódiu. Perníčky udělaly radost hlavně dětem, sušenky ženám a slané pokrmy ocenili hlavně muži.

Soutěž měla vysokou úroveň, návštěvníkům a žákům se velmi líbila.

Bc. Hana Lavická a Mgr. Jana Vaculová

Partneři školy

  • VÝTAHY, s.r.o.
  • Jelínkova vila
  • U Bílého koníčka
  • Hotel Pod Zámkem
  • Město Velké Meziříčí
  • Hotel Gustav Mahler
  • Premier Hotel International Brno
  • Bohemia Sekt
  • EA Business Hotel Jihlava
  • Restaurace a kavárna Jupiter
  • Restaurant Panorama
  • Hotel Skalský dvůr
  • Restaurace Nový Svit
  • Restaurant Formanka
  • Restaurace U Šidlů
  • Hotel U Raušů
  • AGADOS, spol. s r.o.
  • PAL, spol. s r.o.
  • Renova - Malec & Kadlec s. r. o.
  • Horácké autodružstvo Velké Meziříčí
  • Daně pro lidi

Fond Vysočiny

Chci být v obraze

Díky našemu newsletteru víš o tom, co se u nás děje :)

Nahoru