Úspěchy našich studentů Kuchař Vysočiny Junior 2019 open Dne 2. dubna 2019 pořádala Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod již 4. ročník gastronomické soutěže s názvem Kuchař Vysočiny Junior 2019 open. V soutěži reprezentují každou školu dva žáci, kteří soutěží individuálně. První soutěžící připravil hlavní chod s omáčkou a jednou přílohou, povinnou surovinou bylo kachní prso, tohoto úkolu se zhostil Stanislav Blažka. Druhý soutěžící připravil restaurační moučník – fondant (fondán s tekutým středem). Tohoto nelehkého úkolu se zhostila Sára Dobrovolná. Soutěž probíhala v příjemné atmosféře. Soutěžící byli zcela vyrovnaní, proto odborná komise měla velké ruce práce s vybráním těch nejlepších.Naše družstvo se zařadilo do bronzového pásma. Oběma soutěžícím děkuji za reprezentaci naší školy. Bc. Hana Lavická