Pokračování projektu mobility COOKING TOGETHER (VAŘÍME SPOLEČNĚ)

varime-spolecne-01Na základě již uskutečněných mobilit z česko-francouzského projektu – za podpory Kraje Vysočina, Vysočina Education a Erasmus+, zaměřeného na oblast vzdělávání v gastronomii, během nichž se setkávají zástupci škol, školských zařízení a jejich zřizovatelů z Vysočiny a z Champagne-Ardenne, proběhla další prezentace francouzské kuchyně na naší škole dne 3. 12. 2015 v rámci Dne otevřených dveří.

varime-spolecne-04V tento den jsme naplánovaly 4 ukázky
pokrmů typických pro region Champagne-Ardenne
, a to:předkrm - bramborové pyré se sýrem v těstíčku, polévku - čočkový krém s ardenskou šunkou, hlavní chod - farmářské kuře na způsob kohouta na víně s babiččinou oblohou a moučník - vafle s čokoládovou polevou ochucenou černým čajem.

Výstupem celého projektu bude kniha receptů, ve které budou metodicky zpracované 4 české a francouzské menu složené
z předkrmu, hlavního jídla a dezertu, a to v angličtině, češtině a francouzštině. Kniha bude obsahovat i slovníček vybraných slov z oboru gastronomie v AJ, FJ a ČJ, metodické listy pro učitele a pracovní listy pro žáky.

Mgr. Eva Čech Cejnková, Mgr. Gabriela Bibrová

varime-spolecne-02varime-spolecne-03varime-spolecne-05 

Partneři školy

  • VÝTAHY, s.r.o.
  • Jelínkova vila
  • U Bílého koníčka
  • Hotel Pod Zámkem
  • Město Velké Meziříčí
  • Hotel Gustav Mahler
  • Premier Hotel International Brno
  • Bohemia Sekt
  • EA Business Hotel Jihlava
  • Restaurace a kavárna Jupiter
  • Restaurant Panorama
  • Hotel Skalský dvůr
  • Restaurace Nový Svit
  • Restaurant Formanka
  • Restaurace U Šidlů
  • Hotel U Raušů
  • AGADOS, spol. s r.o.
  • PAL, spol. s r.o.
  • Renova - Malec & Kadlec s. r. o.
  • Horácké autodružstvo Velké Meziříčí

Fond Vysočiny

Chci být v obraze

Díky našemu newsletteru víš o tom, co se u nás děje :)

Nahoru