Pro veřejnost

Kurzy jsou v současné době vzhledem k vládním opatřením zrušeny. O konání či náhradním termínu kurzů budeme včas informovat na webu školy.

Služby pro veřejnost

V rámci plnění osnov učebních oborů Opravář zemědělských strojů a Mechanik opravář motorových vozidel (Automechanik) provádíme i nejrůznější opravy a služby pro veřejnost:

  • zámečnické práce
  • opravy traktorů a zemědělských strojů
  • opravy motorových vozidel - optické měření geometrie 3D BOSCH

Vzdělávání provádíme i v učebních oborech Elektrikář a Výtahář - elektromechanik pro zařízení a přístroje (ve spolupráci s firmou VÝTAHY, s.r.o.).

Obor Opravář zemědělských strojů - SOŠ Velké Meziříčí2Učební obor Automechanik

Autoškola

Nabídka skupinové i individuální výuky autoškoly

Při výuce podle individuálního studijního plánu musí být provedena nejméně jedna vyučovací hodina konzultací na každé čtyři hodiny výuky stanovené učební osnovou pro danou skupinu nebo podskupinu řidičského oprávnění. Ve skupině může být maximálně 5 žáků (dle zákona č. 247/2000 Sb., § 18 odst. 3).

Skupina

Počet hodin

Kurzovné

Teorie

Praxe

B – osobní automobil

34

36

9 500 Kč

C – nákladní automobil

26

38

15 500 Kč

E – přívěs

16

14

8 000 Kč

T – traktor

33

44

15 000 Kč

Rozšíření B/T

17

30

9 500 Kč

Přednášky, besedy, projekce

Aktuálně žádné přednášky nemáme v plánu.

Jednodenní odborné workshopy

NázevNáplňTermínRozsahLektor
Teatender základní informace o čaji, příprava různých druhů čajů leden 2021* 3 hodiny Ing. Markéta Kvasničáková
Masáže zad a šíje ukázka správné masáže, správné držení těla únor 2021* 3 hodiny Marie Dvořáková
Modelování a potahování jednoduché modelované ozdoby, práce s potahovací hmotou únor 2021* 3 hodiny Mgr. Gabriela Bibrová
"Připrav si své cappucino" základní informace o kávě, příprava kávových nápojů, šlehání mléka březen 2021* 3 hodiny Mgr. Marcela Šebková
Cupcakes variace výborných minidezertů březen 2021* 3 hodiny Marie Dvořáková
Finger food příprava moderních jednohubek duben 2021* 4 hodiny Ing. Markéta Kvasničáková
Jednoduché dorty příprava ovocných dortů ke každé příležitosti květen 2021* 4 hodiny Mgr. Gabriela Bibrová
Cheesecakes variace pečených i nepečených cheesecakes květen 2021* 4 hodiny Mgr. Marcela Šebková

* Konkrétní termíny budou postupně doplňovány podle aktuální obsazenosti workshopu a situace.

  • Na kurzy se lze přihlašovat u Mgr. Gabriely Bibrové (přízemí - kabinet odborných předmětů). Kontakt: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , tel: 736 255 847.

Svářečská škola

Nabízíme pravidelná periodická doškolení a přezkoušení svářečů, kurzy svařování a kurzy zaškolení pracovníků. 

Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí nabízí pravidelné periodické doškolení a přezkoušení svářečů a zaškolených pracovníků. Přeškolení proběhne v měsíci únoru a květnu ve škole. V případě zájmu je možné provést přeškolení i mimo školu (ve firmě).

Označení

Název kurzu

Počet hodin

Teorie*

Praxe**

ZK 311 1.1 Základní kurz plamenového svařování a řezání kyslíkem.

40

135

ZK 111 1.1 Základní kurz ručního obloukového svařování obalenou elektrodou.

40

128

ZK 135 1.1
(COčko)
Základní kurz svařování v ochranné atmosféře tavící se elektrodou.

39

92

ZK 141 1.1
(TIG – ocel)
Základní kurz svařování v ochranné atmosféře netavící se elektrodou.

40

90

ZK 141 8
(TIG – nerez)
Základní kurz svařování v ochranné atmosféře netavící se elektrodou, materiál – vysokolegované austenitické oceli.

40

90

ZK 141 21
(TIG – hliník)
Základní kurz svařování v ochranné atmosféře netavící se elektrodou, materiál – hliník a jeho slitiny.

40

128

* Vyučovací hodina trvá 45 minut.
** Vyučovací hodina trvá 60 minut.

V měsíci prosinec až březen proběhne kurz svařování ZK 135 1.1 - svařování v ochranné atmosféře tavící se elektrodou (COčko).

Přihlašovat se můžete na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Kurzy s certifikáty

TémaTermínRozsahCenaDoporučený max. počet osob
Carving - vyřezávání ovoce a zeleniny 15.-16. 10. 2020 2 dny 1 450 Kč 13
Bezlepkové pečení 21. 10. 2020 1 den 790 Kč 10 
Cukrářský kurz 3.-5. 11. 2020 3 dny 1 800 Kč 20 
Barista 25.-26. 11. 2020 2 dny 2 000 Kč 12 
Čokoláda a bonbóny 3. 12. 2020 1 den 500 Kč 20 
Sushi leden 2021* 1 den 1 200 Kč 10 
Sommelier Kadet leden 2021* 2 dny 1 500 Kč 10
Teatender - čajový specialista únor 2021* 2 dny 1 750 Kč 12
Barmanský kurz základní 22.-26. 3. 2021 5 dnů 2 700 Kč
Makronky/Cupcakes 24. 3. 2021 1 den 1 900 Kč  10
Moderní úprava studené kuchyně 26.-28. 4. 2021 3 dny 2 500 Kč 15 
Barmanský kurz FLAIR duben-květen 2021* 5 dnů 5 000 Kč 10 
Carving -vyřezávání květy, melouny červen 2021* 2 dny 1 450 Kč 12 
Autoškola B, C, T, C+E více informací »
Svářečská škola více informací »

* Konkrétní termíny budou postupně doplňovány podle aktuální obsazenosti kurzu a situace.

  • Na kurzy se lze přihlašovat u Mgr. Gabriely Bibrové (přízemí - kabinet odborných předmětů). Kontakt: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , tel: 736 255 847.
  • Nabídka se může během školního roku rozšířit o nové kurzy. Žáci budou včas informováni.
  • Výuka v kurzech bude převážně praktická, zakončená zkouškou, absolvent získá osvědčení garantované odbornými asociacemi.
  • Platba kurzovného v kanceláři č. 1 u p. Hazdové měsíc předem.
  • Jestliže se nepřihlásí dostatečný počet žáků, kurz se v letošním školním roce neuskuteční.

Partneři školy

  • VÝTAHY, s.r.o.
  • Jelínkova vila
  • U Bílého koníčka
  • Hotel Pod Zámkem
  • Město Velké Meziříčí
  • Hotel Gustav Mahler
  • Premier Hotel International Brno
  • Bohemia Sekt
  • EA Business Hotel Jihlava
  • Restaurace a kavárna Jupiter
  • Restaurant Panorama
  • Hotel Skalský dvůr
  • Restaurace Nový Svit
  • Restaurant Formanka
  • Restaurace U Šidlů
  • Hotel U Raušů
  • AGADOS, spol. s r.o.
  • PAL, spol. s r.o.
  • Renova - Malec & Kadlec s. r. o.
  • Horácké autodružstvo Velké Meziříčí
  • Daně pro lidi
  • Hotelu International Brno

Fond Vysočiny

Chci být v obraze

Díky našemu newsletteru víš o tom, co se u nás děje :)

Nahoru